Allt för den stora grabbfesten

När grabbarna kommer över på en riktig fest är det trevligt att kunna bjuda på både det ena och det andra. Med tipsen i den här artikeln kan du fylla baren med egentillverkad öl och hemmagjort vin, bjuda på spännande drinkar och se till att gästernas nikotinbehov tillfredsställs – dessutom till riktigt låga kostnader.

Vin- och ölsatser
De vin- och ölsatser som finns på marknaden är mycket enkla att sköta. Du tillsätter socker och sedan är det bara att låta jäsningen ha sin gilla gång. Vinsatser finns för såväl rött som vitt vin, så varför inte sätta en sats av varje för att varje gäst ska kunna välja fritt?

Ölsatser tar lite längre tid från det att du sätter dem tills dess att du kan njuta av en lager, en bitter eller en smakrik ale. Räkna med att jäsningen tar upp till tre veckor. Det enda du behöver tillsätta är maltextrakt och så kallat bryggsocker. Det är en dålig idé att använda vanligt socker när du brygger öl.

På de sajter där du kan köpa vin- och ölsajter kan du även ofta köpa aktivt kol, om du nu skulle vilja ge dig på lite mer avancerade bryggningar.

Tobak
Om dina gäster utgör ett genomsnitt av den manliga befolkningen är det garanterat så att åtminstone ett par av dem nyttjar cigaretter eller snus. Varför då inte överraska dina nikotinnyttjande gäster med ditt alldeles egna snus och dina hemrullade cigaretter? Genom att köpa snussatser och råtobak online kan du med enkla medel göra dina egna tobaksprodukter.

Drinkar
Fruktdrinkar och klara drinkar i all ära, men grabbfesten kräver också lite tyngre drycker. Varför inte bjuda hela gänget på en Irish Coffee eller någon annan drink som innehåller lite mer spännande ingredienser än bara sprit och läsk? Med en gräddsifon behöver du inte stå i köket och vispa grädde. Med en eller två gräddsifoner fixar du grädde till en mängd drinkar på bara några sekunder.

Relaterade inlägg