Därför är svenskt smink bättre för miljön

Det är klart att du vill använda dig av smink som är bra för miljön. När du köper smink på nätet så kanske du hittar ett märke som har en bra miljöpolicy. Men betänk att det här märket finns i ett annat land. Då kommer alltså sminket att få åka en bra bit för att nå dig. Så blir det förhoppningsvis inte med svenskt smink som kan tillverkas lokalt. Jag kom över en sida som heter more cosmetics som har skapat en fantastisk produkt.

Smink

Svenskt smink som tillverkas i utlandet

Nu kanske du tänker att det låter bra i teorin med svenskt smink som ett slag för miljön. Men det finns ju svenska sminkmärken som inte är made in Sweden. Dessa ser ju också till att sminket får åka längre för att nå dig.

Så kan det vara. Men då ska du betänka att smink från USA åker dubbelt så mycket då det kanske också är tillverkat i Kina eller annat land innan det kommer till USA för att sedan åka vidare till dig.

Svenska sminkföretag har bra miljötänk

Något som är tydligt med svenska sminkföretag är att de har ett aktivt miljötänk. Det beror givetvis på att miljörörelsen i Sverige är så pass inflytelserik. Det är mycket positivt att kunna visa upp certifikat och mer som tyder på ett seriöst miljötänk. Det får oss svenskar att vilja köpa sminket.

I och med att svenskt smink ofta är gjort med tanke på miljöeffekter så är det automatiskt ett bättre val om det här är viktigt för dig. Det här går inte sällan hand i hand med fokus på ingredienser som är milda och säkra för dig att använda.

Förpackningar av bra material

Missa inte att se på förpackningar som smink kommer i. Svenska företag har numera god vana av att använda material som i varje fall i teorin kan återanvändas. När du söker efter svenskt smink på nätet så kan du se närmre på detta och sedan fatta beslut om vilket märke du ska testa.

Relaterade inlägg