Hur mycket parfym är för mycket?

En bra fråga som kan få lite olika svar. Om du frågar en person som är allergisk mot starka dofter så blir svaret att all parfym är för mycket. Men det är förstås vanligare att vi klarar av och uppskattar att det doftar gott omkring oss. När du misstänker att du använder för mycket parfym så finns det sätt att kolla upp om det här verkligen stämmer.

Fråga en god vän

Du har säkert en vän eller ett syskon som inte är rädd för att säga som det är. Fråga om du använder för mycket parfym. Om svaret kommer snabbt och är nej eller att personen inte förstår vad du menar så är det antagligen inga problem.

Men om din vän väntar lite med att svara och tycks tänka på saken så kan din misstanke stämma. När svaret sedan kommer och är något i stil med att du använder parfym med god lukt så kan det mycket väl vara så att du överdriver.

Många kommentarer om din parfym

Om du ofta får kommentarer om din parfym så kan det vara ett tecken om att du använder för mycket. Betänk vem som säger vad och när. Om främlingar som du går förbi i köpcentret kommenterar så kan det ha blivit för mycket. Men om det är personer som finns ofta och länge i din närhet så behöver kommentaren inte betyda att du har för mycket parfym på dig.

Du sprayar över hela kroppen

Se över din applikation. Om du sprayar över hela kroppen så är det för mycket. En bra parfym behöver bara duttas på. Det räcker med utvalda punkter för att du ska få rätt styrka. Lär dig mer om hur du använder parfym och håll dig till riktlinjer för att inte överdriva och dofta för mycket.

Relaterade inlägg