Så väljer du bäst städfirma

När riksdagen för några år sedan beslutade att införa det så kallade RUT-avdraget startades ett antal städfirmor runt om i landet. Faktum är att en helt ny bransch kom till på bara någon månad. I dag lever denna bransch i allra högsta grad. Det är mycket bra för dig som upplever att du vill lägga mindre tid på städning och mer tid på din familj och dina fritidsintressen.

I varje medelstor svensk stad finns åtminstone ett tiotal olika städfirmor. Vissa specialiserar sig på den regelbundna städningen som sker på abonnemangsbasis, medan andra städfirmor utför städtjänster av alla de slag – alltifrån hemstädning och flyttstädning till kontorsstädning och golvvårdstjänster. Frågan är då vilken städfirma som är bäst och vilken du ska välja.

Det första du ska tänka på är givetvis att undersöka utbudet av städtjänster i din stad. Bor du i Göteborg kan du göra sökningar, antingen i telefonkatalogen eller på nätet, för städning Malmö och städfirma Malmö. Då hittar du ett antal alternativ att välja mellan.

Nästa steg handlar om att undersöka ett antal av de aktuella städfirmorna i göteborg för att se vilka tjänster respektive städfirma tillhandahåller. Om du är ute efter flyttstädning, är det givetvis klokt att välja en städfirma som specialiserar sig på just flyttstädning.

Då kan du vara säker på att städfirman har stor erfarenhet av flyttstädning. Vill du i stället ha din bostad städad med jämna mellanrum, till exempel varannan vecka, är det så kallad hemstädning du ska hålla utkik efter.

Det tredje steget handlar om att du ska undersöka städfirmornas trovärdighet och kvalitet. Även om städning ofta ses som en enkel tjänst, kan själva utförandet av tjänsten skilja sig åt mellan olika leverantörer. Välj en städfirma som har fått goda vitsord.

Detta gäller särskilt om du beställer flyttstädning. En dåligt utförd flyttstädning kan nämligen innebära problem för dig, i förhållande till det hushåll som flyttar in i din bostad.

Relaterade inlägg