Vågar du satsa på fototapeter?

Dags att måla om och kanske också dags för fototapeter. Men vågar du montera upp en stor bild över en hel vägg? Det här är ju inte samma sak som att hänga upp ett fotografi på mormors katt i en liten ram. Det är viktigt att betänka effekten av en fototapet. Känslan är unik och kan inte jämföras med en fondvägg i annorlunda färg.

Fototapeter är effektfulla

Det som lockar många till fototapeter är att de är så pass effektfulla. Med en bild i stort format kan du helt förändra ett rums karaktär. Det kan upplevas om större och också kännas ljusare. Det här är verkligen speciellt.

Viktigt att välja rätt

Du vågar satsa på fototapeten om du förstår hur du ska välja. Viktiga saker att tänka på är:

  • Kommer motivet att hålla i längden?
  • Passar bilden med din personlighet och stil?
  • Är fototapeten av hög kvalitet?
  • Är det lätt att montera?

Det finns lite olika val för fototapeter och du kan snabbt beställa online. Det vågar du göra om du väljer en svensk butik med tapeter som håller hög kvalitet. De ska vara enkla att montera utan tidigare erfarenhet av att tapetsera.

Måla om först!

Om du planerar att måla om är det klokt att göra detta först. Det kan bli besvärligt att först montera fototapeter för att sedan försöka undvika att måla för nära dessa. Måla först och lägg en bra grund för fototapeten som sedan kommer på plats.

Då du väljer färg för rummet kan du ju även beakta hur den kommer att fungera ihop med din nya fototapet. Kanske tänker du framåt och på möjligheten att byta till nytt motiv på tapeten om något år eller så utan att behöva måla om igen omkring den.

Relaterade inlägg