Välja armband till en man

När du ska välja armband till en man finns det flera saker att tänka på. Män kan precis som kvinnor bära flera armband samtidigt. Men det är trots allt vanligare för en man att utöver klockan ha ett enda smycke på handleden. Faktum är att många män ser sina klockor som det enda armband som de bär.

Armband av olika material

En del män tycker om tjockare länkar av metallmaterial. Traditionellt sätt kan män ha lite tyngre armband eftersom de har större händer och armar än vad kvinnor har. Men det finns också tunnare kedjor och länkar som är herrarmband.

Det finns en rad olika material som kan fungera fint för ett armband för en man. Exempel på dessa är:

  • Guld
  • Silver
  • Läder
  • Tyg
  • Gummi

Tyg och gummi kanske inte känns så exklusivt men det här är material som ger sportiga armband. Sport är en stil som passar många män. Det är inte ovanligt att han vill ha ett armband som inte kommer att störa när det blir dags att träna.

Något unikt är fint

Det är alltid fint med ett unikt smycke så även då det gäller armband för män. Men var försiktig med hur unik du blir. Det kan ju vara så att något som är alltför ovanligt känns för konstigt. Om han normalt sett inte bär smycken är det klokt att välja en neutral stil som många tycker om.

Möjlighet att byta

Sist men inte minst kan du tänka på att det kan vara bra om han kan byta armbandet som du väljer. Om du köper det i en svensk butik online ska det gå bra att byta. Tala om för honom att han kan göra det om han vill och att det inte är svårt. På så vis kan du säkra dig om att det smycke han till sist har på sig är det som han verkligen känner sig nöjd med.

Relaterade inlägg